BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 16, 2007

Alkisah 1 Minggu..

Assalamualaikum..
salam pagi isnin, alhamdulillah hari nie 16 Julai 2007 genap la 6 tahun aku berkhidmat kat MMU, nie baru jer balik dari sign kontrak lagi 1 tahun.Last week aku cuti seminggu, sebab nak abiskan cuti tahunan aku. Jadi dah cuti panjang tu balik lepak kat kampung la baru best skit.

Sekarang nie kat kampung musim buah²an, memang meriah la macam² buah ada hehe..tapi sayangnya time tu jugak la aku demam plak. Ingatkan balik kampung sempat la menghindari dari virus yg menyerang geng² lain kat MMU nie, tapi ternyata tak terdaya. Tapi nak layan makan buah²an punya pasal, terpaksa la makan ubat selang seli, kalau tak tak merasa la nak makan buah durian, manggis,cempedak,dokong, rambutan semua aku layan hehe. Aku bercuti kat kampung sampai hari rabu jer, khamis tu dah balik KL sebabnya nak urusan pasal renew contract aku. Skali bila sampai jer sini member aku cakap kontrak HR belum siapkan lagi. Jadi lepak².com jer la kat bumi Cyberjaya.

Awal Sabtu kul12.30 mlm aku gi layan citer Harry Potter and the Order of the Phoenix ngan member² aku kat The Mines, citernya ok la, bleh layan sibbaik tak tertido dalam pawagam. Abis citer pun dah dekat kul 3 pagi, jadi aku lepak kat serdang jer la, malas aku nak balik Cyberjaya. Malamnya aku gi Putrajaya jumpa member aku kat sana sebab ada urusan seri paduka baginda. Lepak kejap ngan dia pastu terus ke Esso Seri Kembangan untuk agenda seterusnya iaitu gi Mines layan citer Die Hard 4.0 plak pada kul 12.20mlm. Citer dia memang best la bagi aku, sebab penuh ngan aksi² , walaupun kekadang rasa macam tak logik jer tapi memang sempoi..layannn.

Hari ahad kluar jejalan.com ngan member² seopis gi ushar apa yg ada kat JJ Cheras Selatan. Pehhh memang ramai manusia betul la memang susah nak cari parking. Tiada objektif utama
hanya jejalan jer laa. Dah bosan balik lepak makan².com kat Restauran Firdausi pastu terus balik lepak kat Pinggiran Putra layan WE sepam duangan geng² kat sana. kul 11 lebih baru buat gerakan pulang ke MMU. Sibbaik ada jugak aktiviti di hari minggu, kalau tak memang hidup kebosanan la aku kat MMU nie hehehe..peace!!!

p/s: Tahniah Team Malaysia!!! saja jer bg Uzbekistan menang 5-0 sempena meraikan ulang tahun kemerdekaan Malaysia yg ke 50.

3 comments:

milo said...

ako bau pizzaaa..
akooo baaauuu pizzaaaaa..
akoooooo baaaaau pizzaaaaaa...

he he he..

as a.k.a axa87 said...

yer tak yer jugak yer.... maybe sebab merdeka 50 tahu tu kot..tu yang malaysia suka no 5 kan... ngan Iran nanti bior ler...5-0 jugak... he he he

kmnizam said...

apa kena ngan ko nie mleo??
nak blanja kengkawan makan pizza ka sempena meraikan kejayaan dlm PTK hahaha..

kak as..teori tu mmg bleh pakai la kalau m'sia kena 5-0 lg ngan iran.