BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 27, 2009

Piala Testimonial Azhar 2009

video

Assalamualaikum,
Alhamdulillah selepas selesainya majlis open opis raya, upacara cabutan undi untuk piala testimonial Azhar 2009 telah diadakan dengan jayanya. Dibawah berikut adalah senarai nama setiap pasukan yang bertanding. Insya'allah jika tiada aral melintang tournament nie akan diadakan pada 07 November 2009.


Gambar sekitar majlis cabutan undi


Maghfirah

Salam..
Alhamdulillah baru jer lepas layan futsal kat pusat komuniti cyberjaya bersama kengkawan taqis fc, habis jer game ada buat kejutan sikit kat ishe sempena besday dia kat court futsal. Ada acara potong kek plak..nie semua idea dari bakal tunang ishe berkomplot bersama kengkawan untuk adakan kejutan nie. Lepas dah berpeluh sakan..pastu isi perut ngan kek coklat plak..huhu memang lagi membesar bagai johan laa macam nie. Pada ishe ..happy besday semoga berbahagia bersama orang tersayang dan sentiasa diberkati kehidupan didunia dan akhirat.

Sampai rumah online FB macam biasa..sekali terpandang status orang yang paling aku sayangi, tetiba rasa sedih bila membacanya..aku tahu bertapa rindunya dia pada sahabatnya..pada hakikatnya aku tahu dia memang seorang sahabat yang baik dan sifat itulah antara yang menyebabkan aku tertarik pada dirinya..dan aku hanya mampu berdoa semoga Allah lembutkan hati sahabatnya agar persahabatan yang telah terjalin dapat dieratkan semula.

Walau apapun terjadi aku berharap orang yang aku sayangi tabah menghadapi dugaan ini, insya'allah sayang..kalau niat kita baik, Allah akan mempermudahkan segalanya. Semoga kembali tenang sayang...♥ SM.

Thursday, October 22, 2009

Jom Sertai Kursus Asas Fotografi YOUTH 09 - IKLAN!!!


Akum/slam sejahtera rakan2 sekalian..

satu kursus asas fotografi digital akan berlangung pada :

November - 07 & 08 (Kursus pertama) | 21 & 22 (Kursus kedua)
December - 05 & 06 ( Kursus ketiga) | 19 & 20 (Kursus keempat)

Bertempat di :
Bilik Kuliah 4, Kompleks Rakan Muda, Mont Kiara. Kuala Lumpur.

Sarapan pagi, Makan tengah hari dan minum petang disediakan.

*terbuka kepada semua termasuk yang belum memiliki kamera DSLR.

Yuran Pendaftaran : RM300

Tempoh kursus: 2 hari

Peserta akan memperolehi Sijil Penyertaan, Sehelai Tshirt, Nota kursus.

Bagi peserta diluar lembah klang yg berminat, Bilik Penginapan juga boleh disediakan (Charge tambahan RM27.00 seorang SHJ). Twin Sharing Room (3star). Boleh hubungi untuk booking bilik yang terletak didlam Kompleks yang sama.

- Kursus ini adalah kerjasama antara YOUTH dan kementerian Belia Dan Sukan Malaysia, agensi dadah kebangsaan (AADK), pihak FOTOMEDIA (FMDC) sendiri, Digicolor dan rakan muda.
- Tujuan kursus ini dijalnkan adalah kerana ingin memberi peluang kepada para belia mendalami ilmu asas fotografi secara formal dan menjadikan bidang ini sebagai kerjaya bagi menjana ekonomi para belia.
- Tenaga pengajar adalah merupakan pensyarah daripada Intitusi yang diiktiraf oleh Kementerian Blia Dan Sukan Malaysia.

Terms and conditions
• A deposit of 50% is required upon form submission for booking confirmation to AMBANK account no : 2112 0220 04323 - Pertubuhan Pembangunan Belia Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.
• The balance due is to be paid on or before the day of the class
• All payment made are non-refundable.
• Email this completed form to eirwan@malaysianyouth.org.my once payment have been made. Please keep the receipt for further reference.

Jangan Nakal

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan

Diriku untukmu

Semua tahu kau milikku
Semua tahu ku cintamu
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Bukan aku terlalu
Mengawal sikapmu
Ku hanya terlalu
Terlalu sayangi kamu
Ampunkan aku terlebih-lebih
Jagakan kamu
Ku cintamu
Kau cintaku

Diriku untukmu
Diriku untukmu

Lagu dari - Alif OIAM

Sunday, October 18, 2009

Jejalan ke Kenduri Kahwin 2pac & Open House

Salam..
Aku baru jer sampai rumah nie..badan agak letih jugak maklumlah hari nie aktiviti jejalan saja. Plan pertama gi kenduri kahwin member aku iaitu si 2pac a.k.a moiz a.k.a izwan kat Klang. Lepas dah bersiap nak gerak gi ambik tunang aku sebelum shutdown pc tengok si AJ online ym..sempat la msg tanya dia nak gi tak kenduri rumah 2pac..dia leh tanya aku plak tu bila kendurinya..huhu betuah betui si AJ nie..aku pun cakap la hari nie..pastu dia cakap nak follow..aku takda hal punya..aku cakap tunggu kat tol batu 3 jer. .sibbaik aku teringat nak msg ko jugak AJ..kalau tak ko menjawab la dengan 2pac..nie kena claim blanja makan nie hehehe..

2pac & pasangan

Pastu si alya plak call time aku dah kat parking keta, dia dan ameant nak saing jugak gi rumah 2pac jadi janji la jumpa kat tol Cyberjaya dalam kul1, skali tunggu punya tunggu tak kunjung tiba..skali si AJ plak dah msg cakap dia dah sampai kat tol batu 3, jadi aku pun terus buat gerakan ke tol batu 3 dulu laa msg alya cakap jumpa kat tol batu 3 jer laa. Pastu kami sesama gerak ke rumah 2pac berpandukan map yang diberi..sibbaik gps berkesan..maka sampai jugak la ke majlis si 2pac nie. Pengantin mengenakan tema purple memang segak bergaya dan cantik laa..sampai jer terus sesi bergambaq dulu, pastu baru gi makan hehe..tengah lepak makan skali si BD dan nina plak sampai jadi lepak la borak².com plak. Dalam kul3 lebih buat gerakan ke destinasi seterusnya plak iaitu rumah terbuka bangbal kat Balakong.


Antara kengkawan yang datang ke open house bangbal

Dalam kul4 lebih sampai ke rumah bangbal..cuaca pun dah mula hujan renyai². Kita orang sampai tengok ramai jugak bebudak cnergy yang dah sampai..lepak makan².com tunggu sampai adi koi dan brader chino sampai. Dalam kul5 lebih terus buat gerakan pulang ke Seri Kembangan untuk jemput dak mamy dengan anak²nya gi ke open house kawan baik tunang aku plak iaitu si mariana kat Bukit Mahkota Bangi..dalam kul7 lebih jugak la baru sampai..layan menu satay + roti jala plak. Kita orang jugak merupakan tetamu yang terakhir yang datang. Lepak kejap jer laa pastu terus buat gerakan pulang..hantar tunang aku dan akaknya kat Seri Kembangan dan aku terus balik ke Cyberjaya. Badan memang dah letih tapi sebab ada game man utd vs bolton gi melepak kat rumah darn kejap layan game..pastu baru balik tido ZZzzzz...

Friday, October 16, 2009

Open Opis ITSD

Assalamualaikum..
Hari nie department ITSD buat open opis kat bangunan FCM..memang hari nie semua yang datang segak bergaya laa dengan baju melayu bersampin dan jugak dengan baju kurung dan kebaya..sesuai laa dengan sambutan open opis dengan tema warna warni di aidilfitri. Tahun nie sambutan lagi meriah dari tahun sebelumnya, pelbagai juadah disediakan dan yang wajibnya adalah satay laa...awalnya kata satay takda dalam menu open opis tahun nie sebab takda bajet, tapi macam tak best plak jadi terpaksalah buat gerakan mengepoww kengkawan secara lembut untuk beli satay..akhirnya terlebih² plak dari bajet asal untuk beli satay. Untung ada kengkawan macam nie hehe.
Layan satay dgn flatfinger dan lintau.

Sebelah paginya aktiviti mempersiapkan tempat untuk para tetamu dan jugak hidangan disiapkan, dalam kul3 petang baru majlis bermula dengan rasminya. Sesambil makan tu leh layan karaoke..lepas makan lagi laa layan karaoke ..huhu antara aktiviti wajib setiap tahun jugak nie..tapi tahun nie aku tak nyanyi pun laa..bz snap gambaq majlis jer + mode tak berapa nak ok sket awalnya..dah pepetang sket baru kembali ceria.

Kaum kerabat ITSD

Dalam kul 3.30 petang lak sesi bergambaq raya reramai kat depan bangunan FCM pastu diteruskan dengan aktiviti bergambaq kat studio plak..memang lagi riuh rendah laa dengan pelbagai aksi posing yang tak ingat..memang penuh la studio tu, sibbaik la yang datangnya pun berperingkat²..kalau tak sure lagi riuh rendah dari biasa.

Bergambaq kat studio plak.

Walaupun terasa letih dengan kehadiran tetamu yang agak ramai..tetapi dengan perjalanan majlis yang sempurna + kerjasama semua kaum kerabat ITSD kiranya berbaloi laa..sekali lagi , ini merupakan antara majlis open opis yang berjaya laa.

Skuad Takraw Projek 2010

Monday, October 12, 2009

Open House Kengkawan Lagi..

Assalamualaikum..
salam hari isnin..alkisahnya kali nie nak citer tentang open house lagi laa..selagi tak abis bulan raya setiap minggu sure ada majlis nie.

Sabtu lepas aku dan tunang gi open house rumah brader oriyana kat puchong perdana. Dalam kul11 malam jugak la baru sampai rumahnya. Tapi sibbaik la brader oriyana cakap majlisnya sampai kul2-3pagi jadi takda hal sangat la kalau sampai rumah dia dalam kul11 malam nie hehe.. menu utamanya malam tu adalah laksa..makanan peberet brader oriyana nie. Lepak kejap jer..dekat kul12 malam buat gerakan pulang la.

Ahad plak gi rumah manjer sempena open house dan jugak besday anak dia. Majlis nie memang aku kena datang jugak laa..maklumlah tahun lepas pun aku tak dapat datang..jadi nak tak nak tahun nie kena datang laa..kang merajuk plak si manjer ngan aku hehehe. Aku dan tunang sampai pun dalam kul3 lebih jugak..time tu ada la 2-3orang bebudak kypmkl termasuk la brader uzin. Lepak pekena satay+ bihun sup + rojak + kek..dah kekenyangan buat gerakan pulang laa..dah sampai area balakong baru laa si bd dan 2pac call. katanya dah sampai rumah manjer..huhu apa laa si bd nie..rumah dekat pun datang lambat..2pac takpa la jugak..dia memang slow sket..sure sesat tu nak datang rumah manjer.

Settle sudah aktiviti open house minggu nie..minggu depan sure banyak lagi..maklum la minggu terakhir bulan raya + dengan kenduri kahwin kawan baek aku si 2pac tu pada hari sabtu nie..tak datang mau declare war ngan aku tu hehe..insya'allah panjang umur sampai la ke majlis tu nanti.

Monday, October 05, 2009

Aktiviti Makan² Free Bermula

Salam..
Sempena dengan bulan raya nie, memang banyak laa aktiviti rumah terbuka diadakan, tak ketinggalan jugak laa geng² opis aku dan jugak kengkawan tunang aku yang mengadakan rumah terbuka. Hasrat untuk mengurangkan makan pada bulan nie terpaksa diberhentikan buat sementara, hati kengkawan kena jaga jugak hehehe..

Pada hari sabtu lepas dalam kul6 petang gi open house rumah kawan tunang aku kat area tesco ampang, sebab tak tau nak cari rumahnya tunggu jer la kat petronas berhampiran tesco tunggu member tunang aku datang jemput. Menu utama nasik kuning ( aku taktau nama dia) dan laksa..disebabkan kita orang nie antara yang terlewat jugak datang..makan jer la apa yang ada.

pada hari ahad plak..brader pian adakan rumah terbuka, start majlisnya kul 2 petang, menu utamanya tak lain dan tak bukan laa mee bandung muorrr..memang sedap bangat, maklum laa yang buatnya pun orang muorr jugak..selain tu ada juga menu spaghetti untuk sesiapa yang sembahyang punya orang..kata brader pian laa sebab dalam kuah spaghetti tu letak ayam jer hehe.. tak macam dalam mee bandung siap ada daging bagai.. Lepak lama jugak laa kat rumah brader pian nie sampai laa member aku sorang nak balik jumpa teman tapi mesranya kat putrajaya..baru la reramai buat gerakan pulang.

9hb hari jumaat plak tente keh plak buat makan² untuk kengkawan opis dia, jadi aku dan tunang pun dijemput jugak..memang plan kena pergi jugak laa maklum laa nie la 1st time tante keh masak untuk para tetamu nie iaitu menu utama nasik ayam..memang leh kalahkan nasik ayam pak yob nie..teror jugak la tante nie masak yaaa..siap tambah lagi laa aku..sedap + kelaparan agaknya aku nie..hehe tapi ikhlas laa memang sedap nasik ayam tu.

Lepas nie rasanya sure ada banyak lagi jemputan rumah terbuka nie...Insya'allah kalau ada kelapangan akan sampai laa aku kalau dapat jemputan..kata orang rezeki jangan ditolak tak gitu :D