BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, April 26, 2009

Kebangkitan dramatik..

Assalamualaikum..
Salam pagi ahad..baru jer balik dari layan game man utd vs spurs..akhirnya dimenangi oleh man utd dengan jaringan 5-2. 1st half aku layan tengok game nie kat mamak cyberjaya JS Maju, masa tu man utd dah kena 2-0, sekali time nak bayar cashier tu leh sound plak..takkan man utd kena dah nak balik kot...huhu bikin bara jaa..aku tau ramai fan liverpool kat situ..tapi biasa laa..aku cakap kat brader tu..takpa layan kat rumah plak..2nd half ada lagi.

Sekali 2nd half man utd bleh belasah 5 biji plak...huhu..memang kebangkitan yang dramatik laa bagi aku. Terasa kepuasan haha. Apapun ada 5 game lagi..harap lepas nie boleh kekalkan momentum macam nie kira oklah..comfirm piala liga perdana milik man utd. Huhu..bestnya leh tido ngan lena pagi nie..hehehe.

p/s: tahniah kepada penyokong selangor atas kemenangan piala FA & kepada penyokong kelantan, tunggu final piala malaysia plak hehe..

Monday, April 20, 2009

PhotoCamp B2B

Assalamualaikum..
Salam petang isnin, alhamdulillah keadaan di bumi bertuah Cyberjaya hari nie baik saja. Hari nie datang ke opis dalam keadaan yang sedikit keletihan + dengan keputusan piala FA dimana team fav aku kalau penalti 4-2 lagi la membuatkan aku lagi rasa keletihannya. Bukan apa nak mengadap status² ym sahabat² aku yang die hard fan liverpool nie..hehehe

Oklah alkisahnya aku nak citer aktiviti aku pada weekend lepas, sabtu dan ahad aku menghadiri photo camp di Warisan Rimba Kg. Kemesah anjuran fotomedia.com khas untuk ahli² forum yang masih baru dalam bidang fotografi mempelajari teknik² asas dalam fotografi. Alhamdulillah semua aktiviti berjalan dengan lancar seperti apa yang dirancang dengan pelbagai ilmu yang dapat dikongsi hasil talk dari otai² fotomedia. Bagi aku memang berbaloi menghadiri aktiviti seperti ini, selain dapat mempelajari ilmu baru dapat jugak kenal² dengan kengkawan fotomedia yang lain.

Diharap pihak komuniti fotomedia akan menganjurkan lagi aktiviti seperti ini dimana penekanan terhadap perkongsian ilmu. Dan terima kasih jugak tak terhingga kepada AJK yang terlibat dan yang menyampaikan talk. Insya'allah dengan ilmu yang diperolehi nie akan dimanfaatkan dengan sebaiknya dalam bidang fotografi.
Ahli fotomedia.com yang menjayakan B2B bergambar beramai² - pic by Artpixel

Thursday, April 16, 2009

Andai Waktu Kini Tika Itu.....

Assalamualaikum..
Salam malam jumaat..ingat malam nie nak siapkan keja aku, sekali ftp takleh masuk plak..jd aku ushar² la apa benda dalam harddisk yang bleh buat aku suka. Sekali ushar video nie.. jadi dengan rajinnya aku upload jer kat blog aku. Pada saat dan ketika ini..kami bagaikan satu family yang bahagia..ceria..dengan keazaman yang tinggi akan buat yang terbaik. Tapi sekarang hubungan kekeluargaan itu..tidak seerat dahulu lagi..dimana silapnya?..


video

Monday, April 13, 2009

Lepak². kat kampung

Assalamualaikum..
Salam malam isnin, alhamdulillah aku selamat sampai ke bumi Cyberjaya petang tadi dari kampung halaman aku. Baru jap tadi tengok buletin utama tentang kemalangan bas ekspres dari Changlun ke Klang yang berlaku berhampiran Rawang yang mengorbankan 6 orang. Takziah buat keluarga mangsa, semoga keluarga diorang tabah menghadapi dugaan ini.

Alkisahnya aku nak citer aktiviti aku balik kampung, aku balik kampung khamis malam dalam kul10, balik bersama adi dan family. Macam biasa laa start dari Seri Kembangan sampai ke Sg Petani , adi yang drive. Aku drive sesorang dari Sg Petani ke Bkt Kayu Hitam. Dalam kul3 pagi baru sampai rumah. Hari jumaat aktiviti aku memang kat rumah jer, pagi ptg tido jer..huhu bebetul balas dendam. Dalam kul 6.30ptg baru member aku datang ajak gi padang bola ushar friendly belia felda lawan team Hosba. Yang bestnya dari 11 orang pemain belia felda aku kenal 3-4 orang saja..yang lain² tu tak pasti laa..nampak sangat la dah bebesar budak² yang kecik² dulu. Padahal kalau budak felda yang bawah aku 3-4 tahun, pasti aku akan kenal punya.

Hari sabtu pepagi melepak kat rumah, petang baru buat gerakan ke Padang Besaq cari barang² pesanan dari member aku. Disebabkan takda member nak join, mak aku plak demam, jadi ayah aku la jadi mangsa ajak gi Padang Besaq..best sket ada member nak berborak dalam perjalanan. Malamnya plak berebut siaran ngan adik aku, aku nak layan tengok bola dia nak layan AF7 la plak..jadi terpaksalah mengalah..habis jer AF7 terus on tengok man utd vs sunderland..sibbaik menang 2-1..lega man utd masih kekal sebagai pendahulu liga.

Hari ahad, dalam kul2ptg buat gerakan ke rumah tok aku, saja la lawat sekali sekala balik kampung. alhamdulillah tengok tok aku ceria jaa..harap dia senantiasa sihat la. Kul5 ptg buat gerakan pulang ke rumah. Sampai jer terus gi melepak kat padang bola tengok bebudak belia felda training..huhuh best diorang nie siap ada jurulatih tu..training ala squad negeri jaa. memang best la lepak kat kampung nie..pepetang meriah jaa ngan aktiviti sukan, ngan bolanya, takrawnya, bola tamparnya...best². Kalau laa leh selalu dapat bercuti kat kampung memang best laa..dapat melupakan sekejap hal² yang berlaku kat opis.

Hari isnin dalam kul9 pagi lepas bfast terus buat gerakan ke Sg Petani, dalam kul10.30 pagi buat gerakan ke Seri Kembangan. Singgah kejap kat R&R Sg Perak dan Bidor. Pastu terus buat gerakan ke Seri Kembangan. Sampai dalam kul5.30ptg dalam keadaan hujan yang lebat. Tapi apapun syukur alhamdulillah kita orang sampai dengan selamat.

Wednesday, April 08, 2009

Semuanya hanya untukmu..

Assalamualaikum..
Salam petang rabu, cuaca kat bumi cyberjaya nie pepetang mendung jer. Harap² awan takkan menitiskan airmatanya la hari nie. Kalau tak takleh la layan takraw pepetang.

Tengah hari tadi keluar ngan adi & efry ke Seri Kembangan, niat awalnya nak service kereta jer tukar minyak engine, skali dah fikir esok malam nak balik kampung, jadi tukar tayar belakang sekali la sebab bunga tayar dah tak rata. Pastu dah tukar semua, part alligment skali "tulang anjin" plak dah rosak + semua kaum kerabatnya laa ada masalah, maklum la dah 2 tahun lebih tak terusik. Sebelum nie kalau aku gi buat allignment pun kalau ada masalah sket² tu aku biarkan jer. Tapi kali nie dah alang² tukar tu baik tukar jer semua yang problem. Habis jugak la sebulan gaji aku..makan mee sedap saja lorr lepas nie hahha.

Disebabkan takda keta nak balik akhirnya tokei service keta hantar kita orang balik ke MMU, sempat suruh tokei tu singgah KFC dulu tapau burger..memasing dah kelaparan. Harap lepas nie kasih sayang keta aku semakin meningkat laa hehe.

Monday, April 06, 2009

Tournament Futsal TM Selangor

Assalamualaikum..
Salam pagi isnin, hari nie keadaan mood yang tak menentu la, kemalasan melanda tapi tuntutan kerja tak boleh nak mengelak. Rasanya aku kena ambik cuti jugak nie, balik berehat kat kampung baru la aman sket diri aku nie dari memikirkan benda yang boleh menjadikan mood bekerja aku hilang.

Untuk entry kali nie aku nak citerkan alkisah yang berlaku pada sabtu lepas pada pertandingan futsal anjuran TM Selangor bertempat di sport planet seksyen 16, Shah Alam. MMU menghantar sebanyak 5 team iaitu team 606, 707, 909, Taqis XL(A) dan Taqis XY(B). Kita orang bergerak ke Shah Alam berkonvoi reramai dalam kul8 pagi dari MMU, pastu kita orang lepak bfast dulu kat seksyen 17, dah kenyang baru buat gerakan ke sport planet. Dalam kul10 lebih baru bermula pertandingan.

Alhamdulillah, semua team dari MMU layak ke pusingan kedua melepasi sasaran awal. Seterusnya lebih nampak menarik dengan kedua² team Taqis layak ke suku akhir. Yang lebih membanggakan adalah team Taqis B yang tak diletakkan harapan tinggi mampu layak ke suku akhir, tetapi nasib tidak menyebelahi Taqis B yang tewas pada peringkat ini kepada juara tahun lepas 2-0. Tapi semangat juang diteruskan oleh pasukan Taqis A yang layak ke pertandingan akhir, namun akhirnya akur dengan kehebatan bekas naib juara tahun lepas dengan keputusan 2-0. Apapun ini adalah satu kejayaan bagi semua team Taqis. Dengan kejayaan ini harap semua pemain² pasukan Taqis akan terus meningkatkan skill permainan untuk memastikan pasukan Taqis lebih bersedia untuk sebarang tournament yang akan datang.

Selepas selesai sesi penyampian hadiah dan makan².com, memasing buat gerakan pulang. Aku, adi, iqbai dan ishe pergi melepak minum² kat kedai makteh dulu sebelum balik ke MMU. Sampai rumah online kejap, pastu terus terlelap, letih oOo..dah la dalam keta tak leh tido..takut iqbai marah hehehe...

Pemain² Taqis FC semasa Tournament Futsal TM Selangor

Friday, April 03, 2009

Hidup Mesti Bersyukur

Assalamualaikum...
Salam hari jumaat, hari nie kat opis macam² mood ada, gembira, simpati dan sedih pun ada. Ini semua adalah kerana hanya satu envelope dari MMU Cynergy. Di dalam envelope tersebut terdapat surat yang mempunyai nilai(RM) yang diperolehi hasil prestasi kerja dalam project MOE selama ini.

Aku gembira bila dah dapat dan baca semuanya, aku pun tandatangan dan pulangkan kembali kepada pihak pengurusan tanda aku setuju dengan apa yang dinyatakan. Alhamdulillah inilah rezeki untuk aku, family aku dan jugak kengkawan..syukur dengan apa yang diberikan, tapi dalam keadaan tertentu hatiku terdetik jugak dengan perasaan yang tak aku gemari. Kenapa terdetik perasaan iri hati kepada kengkawan sendiri, mungkin mereka berhak dapat lebih tinggi nilainya dengan taraf jawatan mereka yang tinggi dari aku, walaupun dalam membuat kerja tiada la bezanya sangat. Ya Allah aku harap perasan ini akan cepat hilang dan aku percaya semua rezeki ini adalah dariMu. Dan aku harus menjadi orang yang bersyukur dengan rahmatMu.

Aku berasa simpati dan sedih bila ada sebahagian kengkawan aku yang tidak dapat apa yang kami dapat, mungkin pihak pengurusan ada alasan mereka tersendiri. Tapi pada hakikatnya tanpa bantuan dan sokongan dari sebahagian kengkawan aku nie, mungkin kami tak dapat nak siapkan project ini sampai ke tahap sekarang. Apapun aku berharap kengkawan aku nie bersabar, Insya'allah kalau tertulis itu rezeki kita takkan kemana. Harap semangat diorang akan pulih seperti sedia kala dan dapat menjalankan tugas seperti biasa.

Wednesday, April 01, 2009

Sujud

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

Jika direnung kembali
Dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang

Tapi ku bersyukur
Di saat ku murung
Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah tukku teruskan

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud…

Hanya mampu sujud…

Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda
Pancaroba bencana juga malapetaka
Adalah sebahagian ujian dunia

Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud…

Hanya mampu sujud…

Lirik lagu Sujud - Mawi feat KRU