BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 31, 2008

Selamat Pengantin Baru Adik

Assalamualaikum..
Salam hari rabu, untuk entry terakhir tahun nie aku nak cerita serba sedikit tentang majlis perkahwinan adik aku.

Bermula 2-3hari sebelum majlis aku dah diberikan tugas khas jadi driver untuk jemput saudara mara yang nak datang membantu untuk majlis adik aku dan jugak mencari pelbagai barang² keperluan untuk majlis. Majlis kat area kg aku bermula 2 hari sebelum majlis dengan aktiviti memasang khemah untuk majlis secara bergotong royong dan esoknya aktiviti membersihkan pinggan mangkuk dan jugak memotong bahan² mentah.

Alhamdulillah adik aku Ku Norhayati selamat dinikahkan dengan pasangannya iaitu Azmirrani pada 24hb lepas. Majlis kenduri yang berlangsung pada hari tersebut jugak meriah dengan kehadiran tetamu yang agak diluar jangkaan dari pagi sampai ke malam. Tapi syukur makanannya tetap ada untuk para tetamu yang hadir.
Pada 27hb pula acara menyambut menantu plak kat kg Sg Baru, Kuala Kurau. Kita orang dari Kedah buat gerakan kesana dalam pukul9 pagi sebanyak 8 buah kereta. Sampai ke rumah pengantin lelaki dalam kul12.30tgh hari.Lepas semua aktiviti kita orang buat gerakan jejalan.com ke Taiping dulu, kita org gi rumah saudara pakngah aku kat sana dan jugak gi melawat Zoo Tepeng, saja gi ushar kengkawan yang dah lama tak jumpa hahaa.

Lepas semua aktiviti kita orang buat gerakan pulang hampir kul6.30ptg, aku gi hantar saudara aku dulu kat Alor Star pastu baru buat gerakan pulang ke rumah sampai dalam pukul9.30mlm. Keletihan tahap maksimum malam tu layan tidoq awal bukan apanya esok jadi driver gi Padang Besaq plak..huhu aktiviti jejalan saja. Kiranya aku tengok meter kat kereta aku jarak perjalanan aku dari kl balik kg sampai balik kl semula dekat 2.5k

Saturday, December 20, 2008

Kebizian Melanda Dan Selamat tahun Baru 1430H

Assalamualaikum..
Salam petang sabtu, dah lama aku tak mengupdate kat blog nie, maklum jer laa bz ngan keja opis dan keja ST. Siang malam kena siapkan keja yang sepatutnya.
Kejap lagi aku akan buat gerakan ke kampung halaman, aku start cuti isnin nie selama seminggu kiranya balik kl semula awal muharam nanti la. 24hb disember nie majlis kenduri adik aku. Jadi kepada kengkawan yang dok area kedah dan sewaktu dengannya kalau ada masa terluang tu jemput la ke majlis perkahwinan adik aku.
oklah kepada kengkawan semua selamat menyambut tahun baru 1430Hijrah. Semoga kehidupan kita semua akan senantiasa diberkati oleh Allah di dunia dan akhirat.

Saturday, December 06, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum..
Malam nie aku buat gerakan pulang ke kampung halaman sambut raya haji bersama kaum keluarga. Jadi kepada kengkawan aku semua, dikesempatan ini aku nak minta ampun maaf kalau ada salah silap harap maaf la ya..tahun nie takda buat korban, insya'allah kalau ada rezeki murah ditahun depan bleh kot :D

Aku cuti sampai hari khamis, jadi jumpa lagi la minggu depan yaa..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.

Monday, November 24, 2008

Balik Kampung

Assalamualaikum..
Salam petang isnin, petang yang ceria dengan cuaca pun alhamdulillah cerah jer. Hari nie nak cerita aktiviti aku balik kampung.

Hari jumaat malam dalam kul 8 aku dah sampai kat rumah adi untuk join sekali aktiviti balik kampung, jadi kita orang buat gerakan ke Taman Medan untuk ambik imam nak join jugak balik sampai ipoh jer nak tengok anak kecilnya. Untuk ke rumah imam, si adi pun menggunakan segala kepakarannya jejalan shortcut untuk sampai ke sana tanpa melalui tol yang byk..kiranya nak save budget la nie. Tapi yang bestnya tetiba malam tu adi leh kemal plak, asyik silap masuk jalan jer kesudahannya sebelum sampai Taman Medan kita orang dah lalu tol LDP 4 kali dan tol batu 3, 2 kali..hahah..memang save budget.

Dari Taman Medan imam yang drive sampai ipoh bertolak dalam kul9 lebih sampai ipoh dalam kul11.30mlm, rest kejap kat rumah imam pekena teh o panas ngan kuih raya, baru buat gerakan ke Sg Petani plak rumah mentua si adi. Sampai sungai petani dalam kul2 pagi, pastu aku drive la sesorang plak ke Bukit Kayu Hitam, sampai rumah kat kul3.30pagi. memang syahdu betul drive pepagi dari Alor Setar ke Changlun ada sebijik kereta jer kat highway.

Aktivti hari sabtu, objektif utamanya gi kenduri sepupu aku si Fauziah, dalam kul1.30 baru aku buat gerakan ngan adik beradik aku yang lain, mak n ayah dan buat gerakan awal lagi. lepak kat rumah kenduri sampai kul3.30ptg pastu baru buat gerakan ke Pekan Jitra plak, mak dan adik² aku nak cari barang sket. Selesai cari barang terus gi rumah tok aku kat Tunjang, Lepak sampai kul5.30 baru buat gerakan pulang..samapi rumah letih tak ingat terus baring tido jer aku dah tak kira time petang nak maghrib ka apa...blasah jaa.

gambaq mak & adik² aku bersama pengantin Fauziah & Budiman

Aktiviti hari ahad plak, dalam kul10.30pagi aku, mak, adik² aku dan adik ipar aku gi cari barang kahwin kat Padang Besar. Memang pelbagai gift la ada kat sini dengan harga yang berpatutan. tapi yang letihnya nak menunggu mak n adik² aku abis bershopping laa..gilos la sampai kul2.30ptg baru settle. Buat gerakan pulang sampai rumah kat kul3ptg. Layan tengok tv jap sambil lelapkan mata dalam kul5 lebih bangun siap mandi² dalam kul6.15 buat gerakan pulang ke KL, janji ngan adi sampai SP dalam kul8mlm. Pastu jemput imam kat Ipoh dalam kul11mlm selamat sampai cyberjaya dalam kul2 pagi.

Monday, November 17, 2008

Akan Tiba

Hey hati ku..
Selalu mendambakan cinta namun
Tak kunjung tiba

Hatimu itu
Seperti apa yang ku mahu selama ini

Ertikanlah pagi ku yang kaku tanpa kamu

Kau ku cinta
Engkaulah yang ku puja
Tertunggu selama ini tak ku jumpa
Dengan mu ku dilamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita

Lihat kamu..tak ku sedari
Waktu dah mulai tinggalkan ku
Kau...kau...kau
Buat ku lupa mengapa ku disini pada mulanya..

Ertikanlah malan ku yang sayu
Dingin tanpamu

Setiap hari bersamamu
Ku ingin selalu dekat mu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga esok kembali lagi

*OST Rona Roni Makaroni-Alif

Thursday, November 13, 2008

Pelancaran Rona Roni Makaroni

Assalamualaikum..
Alkisahnya petang tadi kat Cineleisure The Curve ada pelancaran drama terbaru terbitan Radiusone iaitu Rona Roni Makaroni, aku yang masih lagi bercuti berkesempatan la join skali majlis nie, atas jemputan pihak Radiusone khas utk forumer yg rajin menjawab kuiz diorang.

majlis bermula dari kul3ptg sampai la kul6ptg, memang sempoi² berlaka geng² radiusone nie dari pelakonnya sampai la ke pengarahnya, memang takda hal laa leh lepak borak². Lepas habis preview citer nie ada la acara makan².com menu utama dia makaroni laa hehehe. Lepas tu lepak kejap, borak² dan sempat sesi bergambaq sebelum buat gerakan pulang.

Bergambaq bersama para pelakon,pengarah dan jugak orang blkg tabir Radiusone.

Monday, November 10, 2008

Putrajaya Waterski World Cup 2008

Assalamualaikum..
hari nie nak citer sket aktiviti hujung minggu aku, semalam dalam kul10 lebih aku call adi tanya dia ada hal tak..dia cakap dia free jadi aku ajak la di gi tengok Putrajaya Waterski World Cup 2008, gi ambik adi kat rumah pastu terus buat gerakan ke percint6 kat Pusat Rekreasi Air.

Sampai dalam kul12 tgh hari, acara baru ja nak bermula, selain dari aktiviti dalam air ada jugak la pelbagai aktiviti lain, layan tengok waterski kejap pastu dalam kul1.30tgh hari gerak gi Alamanda kejap adi nak cari barang sket, pastu gi lepak kat Taman Warisan pekena nasik ayam kampung + laicikang, antara menu kegemaran la kalau aku gi situ.

Pastu terus gi ushar waterski lagi skali, sebab sebelah petang nie acaranya lagi menarik, ada aksi² lompat sket. Dalam kul4 lebih aku dan adi buat gerakan pulang laa..hantar adi dulu kat seri kembangan pastu baru gerak balik ke Cyberjaya sampai kat kul5.30 jugak laa..kiranya macam hari bekerja laa.

Kat bawah nie ada sket gambaq² sempena waterski tu yang aku snap.




Sunday, November 09, 2008

Rona Roni Makaroni

Assalamualaikum.

Tadi ada dapat mail dari radiusone.com.my yang memberitahu diorang akan melancarkan drama terbaru diorang iaitu Rona Roni Makaroni. Drama nie akan bersiaran melalui Astro Ria start 27hb nie. Aku memang meminati hasil kerja dari radiusone nie, jadi kepada kengkawan yang suka layan citer yang dihasilkan oleh Radiusone boleh la melayari website diorang untuk maklumat lanjut.

Thursday, November 06, 2008

Sesungguhnya

Saat dunia berhenti berputar
Saat manusia tak sanggup lagi berharap
Ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
Menyinari dunia yang tak kau singgahi

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Dihadapannya, dihadapanmu ya Allah

(Korus)
Sesungguhnya manusia
Takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia
Takkan bisa menyentuh nikmatnya
Tanpa tulus di hatinya

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Dihadapannya, dihadapanmu ya Allah

(Ulang korus)

Lagu Dari Ungu

Apabila Gigi Geraham Bongsu Tumbuh..

Assalamualaikum..
Salam petang khamis, alhamdulillah hari nie dah 4 hari dah geraham bongsu aku start tumbuh. dan dah dua kali aku gi klinik ambik ubat hehe. Insya'allah kalau takda apa² hal isnin nie nak kena operate buang gigi geraham bongsu nie, kalau tak letih nak hadap kalau sakit lagi..tak bleh tido oOo.. berdenyut² hehehe.

Jadi sementara menanti hari isnin nie, terpaksa la hadap dulu ubat² yang doc bagi, tak kisah la aku makan ubat banyak mana pun janji kesakitan yang aku rasa nie dapat dikurangkan. Sekarang barulah aku dapat merasai macam mana kesakitan yang pernah kengkawan aku alami bila gigi geraham bongsu diorang mula tumbuh. Kepada kengkawan aku yang belum tumbuh gigi geraham bongsu tu, cepat² la tumbuh biar kita sesama merasai keseronokkanya.

Monday, November 03, 2008

Jejalan.com Ke Johor

Assalamualaikum..
Untuk entry kali nie aku nak citer sket alkisah jejalan.com aku dan kengkawan iaitu Moktar, Danz dan Paklong ke majlis perkahwinan sahabat kita orang iaitu si Rahim a.k.a Gabanz kat Skudai.

Kita orang buat gerakan dari Cyberjaya dalam kul8.30pagi alhamdulillah perjalanan traffic yang terkawal. dalam kul9pagi kita orang lepak kat R&R Seremban, bfast dulu apa yang patut baru meneruskan perjalanan, lepas dari hentian nie brader Moktar plak yang drive jadi aku port kat belakang jer laa dan berhenti plak pada hentian sebelah sebelum sampai Machap untuk bagi driver rest kejap dan sewaktu dengannya dalam kul11.30pg.

Dengan kepakaran co-pilot (Paklong) membaca map, heheh walaupun tersesat sket kira ok lagi laa sebab sesat kat area perumahan tu jaa, kita orang selamat sampai kat rumah pengantin dalam kul12.30tgh hari. Sampai jer tengok geng² mmu iaitu Lan, AJ, Adigun dan Lipaspencen (diorang official Photographer) untuk majlis perkahwinan si Rahim dengan pasanggannya. Dan brader Amir Lib pun ada melepak sesama. Jadi kita orang yang memang dalam agak kelaparan meneruskan aktiviti makan².com nasik kenduri dulu.

Dalam kul1lebih pasangan pengantin dah sampai, serba hijau pakaian pengantin. Segar ja mata memandang kacak dan cantik. Sempat la aku snap gambaq² pengantin pastu terus gi lepak ngan kengkawan aku yang lain sedang menanti giliran untuk membuat persembahan karaoke secara percuma kepada tetamu yang hadir dimajlis tersebut. Memang tak dinafikan sahabat aku si Moktar dan Paklong nie memang berbakat besaq boleh pergi jauh lagi kalau usia tak menjadi penghalang hehehe.
Reramai ambik gambaq dengan pengantin

Dalam dok melepak tu baru aku teringat yang si fadh a.k.a Auntie Zaza nie ada janji ngan aku sebelum nie yang nak jumpa kat majlis si Rahim nie, skali dalam kul2 lebih tak sampai² lagi. Aku call jer dia, dengan selamber jer cakap.."alamak ku aku terlupa laa..sibbaik ko call" lebih kurang mcm tu la ayat dia. Jadi melepak la lagi tunggu si fadh ngan family dia datang. Hampir pukul3 baru dia datang, lepak kejap borak².com sambil snap gambaq fadh dan family pastu terus buat gerakan ke Hotel GoodHope untuk rest. Memang best la lepas masuk bilik jer memasing meneruskan aktiviti menidokan diri sampai ke senja nan merah..tapi aku rasa aku bangun tu dah gelap dah langit hehehe. Dalam kul8.30 buat gerakan mengisi perut dulu kat kedai mamak kat bawah tu, kita orang makan roti canai & sardin untuk seketika sebelum ikut rahim dan isteri serta kengkawan photographer dia gi makan kat Stulang.

Dalam kul9 lebih baru Rahim datang dan kita orang buat gerakan ke Stulang, Tapi macam biasa la si Rahim nie bawa kita orang jejalan pusing town JB dulu pastu baru gi makan².com kat Stulang tu. Lepas dah kenyang makan².com kita orang gi lepak².com kat Danga Bay plak. Dalam kul1lebih baru sampai kat hotel. Sempat layan 1st half game EPL antara Liverpool vs Spurs terus menidokan diri yang keletihan tawaf Danga Bay. Keesokkannya bangun dalam kul10 lebih, mandi².com layan report EPL semalam dalam kul12 kita orang dah buat gerakan. Serahkan kunci bilik kat Rahim terus memecut laju ke KL.

Tapi disebabkan bfast pun belum terpaksa la berhenti makan kat R&R Machap dulu, pastu baru buat gerakan terus ke Cyberjaya. Skali lagi brader Moktar yang drive dari Machap ke Cyberjaya katanya dia suka drive keta aku..lagi aku bersyukur aku port kat belakang jaa sesambil baca newspaper ngan layan tido. Alhamdulillah dalam kul4 petang kita orang selamat sampai kat bumi Cyberjaya.
Fadh a.k.a auntie zaza

Brader Syed, Fahim & Haziq

P/S: Terima kasih bebanyak kat brader Rahim a.k.a Gabanz kerana sponser bilik hotel dan makanan kat Stulang hari tu. Dan selamat pengantin Baru...."ahakz".."waklu" --->antara ayat normal brader Rahim.

Friday, October 31, 2008

Sambutan Besday Paklong

Assalamualaikum..
pada hari rabu lepas kita orang geng² Taqis FC ada buat majlis ringkas makan².com kat FCM Cafe sempena besday brader Taqi a.k.a Paklong. Kat bawah nie ada sket video..jadi layan la yerr :D
video

Tuesday, October 28, 2008

Alkisah Open Opis Raya 2008

Assalamualaikum..
salam pagi selasa, huhu hari nie relax sket kat opis sebab baru jer habis 3rd review minggu lepas kat KL jadi tunggu agenda seterusnya selepas meeting team addmath nanti laa.

Alhamdulillah tahun nie skali lagi opis aku berjaya jugak mengadakan majlis hari raya dengan meriahnya. Macam tahun² sebelumnya pelbagai juadah yang disediakan oleh para staff MPU dan jugak sekutunya hehehe mengikut konsep potluck. Tapi menu utamanya macam biasa la satay. Aku dan kengkawan opis dalam 4-5 orang share duit dalam rm20 sorang untuk buat bihun dan mee goreng. Semua urusan pengoderan dan pengambilan makanan diserahkan pada tante keh dan melor.

Majlis bermula dalam kul3 lebih bermula dengan ucapan bigboss ITSD disusuli bos production, MPU dan CITS. selepas itu majlis diteruskan dengan bacaan doa dari ustaz Azam maka bermula la acara makan².com. Sesambil makan².com disusuli dengan aktiviti karaoke. Kiranya boleh la sesiapa yang nak test bakat terpendam tu..hehehe layan tak ingat geng² aku berkaraoke sempoii betul laa. Harap tahun depan ada lagi majlis macam nie. Kesudahannya pun macam tahun lepas jugak, banyak gilos makanan yang kena tapau bawa balik. Tapi tak kisah sangat la biar makanan lebih dari tak cukup kan.

Kat bawah nie ada sket gambaq² sempena open raya opis.





Friday, October 24, 2008

Lepak².com kat Capitol Hotel- 3rd review AddMath

Assalamualaikum..
alkisah kali nie aku nak citer hari khamis dan hari jumaat aku dan kengkawan lain dalam team add math ada 3rd review kat Capitol Hotel kat KL. Nie kira 1st time aku gi review untuk project MOE nie, tu pun sebab diwajibkan semua pergi kalau tak memang jangan harap aku nak pergi..bagi orang penting cukup laa yang pergi.

Hari khamis aku dan kengkawan buat gerakan dalam kul11.40pagi gi KL, tapi tidak terus ke Capitol Hotel tapi terus gi Kg Baru dulu untuk makan².com, lepas dah kenyang baru buat gerakan ke hotel tersebut. Sampai jer lepas masuk bilik review nampak la cikgu² addmath dok review, aku nie dok ushar jer la cikgu² nie buat keja diorang sesambil layan kerenah diorang dengan komen² yang berkaitan "content" dalam addmath..huhu mana la aku ambik port sangat..aku nie hanya buat keja apa yang ada dalam storyboard jer..tp dah orang bgtau tu..aku dengar jer laa..sesambil dalam hati tu terdetik jugak..ish² cikgu nie..aku nie basic addmath pun takda lagi mau terang lebih² kat aku. Tapi aku cakap kat cikgu tu, apa² hal yang dia rasa patut betulkan tulis jer kat ruangan komen tu, nanti aku ngan kengkawan akan betulkan apa yang sepatutnya tu. Hari tu habis review dalam kul4.30 ptg balik singgah Sg Wang kejap beli apa yang patut baru buat gerakan pulang ke MMU Cyberjaya.

Esoknya hari jumaat dalam kul9pagi aku dan kengkawan team1 dah gi untuk review seterusnya, dah la hari nie ada open opis raya aku sibbaik majlisnya start kul3 ptg kiranya dapat la aku menjoinkan diri sebab kita orang yg gi pagi nie sampai tgh hari jer, pastu team lagi satu dari petang sampai malam plak..huhu..hari nie pun mcm biasa la banyak lagi komen berkaitan perkara semalam, ada jugak title yang dah siap direview dikehendaki diperbetulkan komen² cikgu tersebut, jadi aku dengan ala² rajin buat la jugak 2-3sco yang aku rasa senang jer nak buat, yang lain tu tunggu balik opis jer la nanti. Nak buat keja sangat pun hati dok seronok kat open opis raya jer. Tapi apapun kira oklah dapat tengok macam mana cara² cikgu nie dok review. ada yang berdua lebih baik ada yg suka port sesorang jer..hehehe layannn betui diorang nie buat keja diorang..apapun tunggu jer la apa agenda seterusnya team addmath lepas review nie...

aku yang konon² rajin buat amendment


Lokasi untuk 3rd review project MOE

Piala Testimonial Azhar 2008

Assalamualaikum,
alhamdulillah selepas selesainya majlis open opis raya, upacara cabutan undi untuk piala testimonial Azhar 2008 telah diadakan dengan jayanya. Dibawah berikut adalah senarai nama setiap pasukan yang bertanding. Insya'allah jika tiada aral melintang tournament nie akan diadakan pada 29 november 2008. Kepada setiap pasukan boleh la turun training setiap hari rabu 8-10mlm di dewan badminton MMU.

Wednesday, October 22, 2008

Jejalan Open House

Assalamualaikum
Salam pagi rabu, pagi yang cerah dan ceria..walaupun aku tak cukup tido tapi tetap datang keja dengan gumbiranya. Almaklum la selepas bertungkus lumus keja hari ahad lepas akhirnya keja aku baru jer settle semuanya semalam dah submit jadi hari nie leh la lepak².com jer kat opis nie sambil buat apa² jer benda yang aku suka. Sempena bulan perayaan nie banyak betui la jemputan rumah terbuka. Sabtu lepas jer aku ada 4 jemputan tapi aku gi 2 jer laa tak dpt nak gi semua atas sebab kesuntukkan masa.

Ok kat sini nak citer aktiviti aku pada hari sabtu lepas, dimana aku dan dole family gi jejalan open house raya kat rumah member kolej dulu..kiranya team 513D jugak laa iaitu brader Jose kat Shah Alam. Buat gerakan dari esso seri kembangan dalam kul1 terus ke esso seksyen 8 shah alam tunggu sorang lagi member aku iaitu 2pac untuk gerak sesama ke rumah Jose. Sampai rumah Jose pun dah kat kul2 ptg. Time yang memberangsangkan tahap kelaparan..hehe tanpa membuang masa menjamah pelbagai menu yang ada antaranya soto, nasik lemak, lemang dan rendang.

Lepak sampai kul3 jer terus buat gerakan ke satu lagi destinasi untuk makan².com lagi iaitu Cheras Utama iaitu rumah brader uzin. Kat rumah brader uzin nie kiranya 2 in 1 laa sempena open house raya dan jugak sempena besday dia..huhu dah tua dah si uzin nie..apapun aku doakan bro uzin nie sihat sejahtera dan senantiasa berbahagia bersama family terchenta. Kat rumah bro uzin nie layan nasik ngan ayam crispy plak....huhu makan saja, memang kompem la lagi berat lebih muatan la aku nie.. tapi dah rezeki kengkawan buat kenduri..kena la makan jugak sket walaupun kenyang. Lepak hampir kul5 jugak pastu terus buat gerakan ke esso seri kembangan hantar dole pastu terus buat gerakan pulang ke cyberjaya. Dengan tahap keletihan yang teramat sambil membaca newspaper leh tido dengan nyenyaknya..sedar² dah kul10.30mlm huhu..malamnya aku berjaga sampai kul4 pagi..layannnnn sibbaik esoknya hari ahad.

Besday boy...huhu..mcm mana aku ter'miss nak layan kek nie.

Antara kengkawan yg hadir kat rumah bro uzin, sempat layan PS2 lagi tu.

Brader uzin dan brader dole bersama adik memasing..hehehe

Thursday, October 16, 2008

Open house MMU

Assalamualaikum..
salam pagi khamis, pagi nie dingin semacam jer keadaan cuaca kat luar pun berkabus, maklum la skrg nie setiap petang kat bumi Cyberjaya nie dilimpahi hujan rahmat.

semalam MMU menganjurkan rumah terbuka sempena aidilfitri, bermula dari kul12 tgh hari sampai la ke pukul 2. Makan².com mesti la meriah dengan pelbagai juadah yang disediakan, alhamdulillah makanannya memang sedap dan lebih banyak daripada biasa hehe..

Yang lebih menarik minat lagi untuk menghadiri majlis nie ialah kerana Tun Mahathir dan isteri pun akan turut serta. huhu dapat bertemu Tun memang saat yang mengumbirakan maklum laa orang yang aku kagumi dan orang yang membangunkan daerah Kupang Pasu tempat jajahan Tun sewaktu Tun masih memegang jawatan sebagai PM. Terima kasih Tun jasamu akan tetap ku kenang sampai bila².

Aturcara majlisnya bermula bila VIP² TM datang dalam kul12 lebih dimulakan dengan ucapan president MMU dan jugak ketua TM pastu terus ke agenda makan².com dan tak lama lepas tu baru la Tun dan isterinya datang.

kat bawah nie ada sedikit gambaq yg sempat snap sempena open house MMU nie.


bergambar bersama Tun Mahathir & Tun Siti Hasmah

Paklong kata nak diet tapi byk jugak ambik makanannya..hehe

Firdaus HR..nie salah sorang geng layan bola sepak kedah kat stadium

Antara kaum kerabat MPU & MMU Cynergy

Geng² gadis dan bunga MPU

Nie geng kejor yob kejor..bro wan & mokhtar

Friday, October 10, 2008

T.A.N.P.A

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

lagu 6ixth Sense

Thursday, October 09, 2008

Sahabat

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lagu Aizat

Wednesday, October 08, 2008

Alkisah 11 hari sempena raya aidilfitri

Assalamualaikum..
akhirnya dpt jgk aku mengupdate blog lepas raya nie, maklum la kat rmh kat kg try nak online tp ada problem sket ngan line phone kat rmh aku tu. Jadi kena la tunggu balik cyber dulu baru leh citer sket alkisah aku kat kg sempena raya lepas.


27hb sept 08 - buat gerakan balik ke kg halaman dalam kul6.45pagi, alhamdulillah selamat sampai kat bkt tangga dalam kul12 tgh hari. Layan betui balik sesorang tapi mood raya punya pasal takda la terasa sangat hehe..


28hb sept 08 - aku,mak dan adik² aku keluar gi shopping baju raya dan sewaktu dengannya kat pekan Jitra, meriah betui skrg nie pekan Jitra, kiranya takyah la nak gi Alor Setaq lagi..semuanya ada dah kat sini.


29hb sept 08 - sebelah paginya aku & adik² aku gi shopping sket kat bukit kayu hitam dan sebelah petangnya aku , mak & ayah gi rumah tok aku kat Tunjang, sesambil gi hantar beras pulut untuk sedara ayah aku. Sekali toksu aku dah siap buka daun palas dah untuk buat ketupat. Rajin betuii..


30hb sept 08 - gi rumah mak saudara aku kat Suka Menanti untuk ambik kuih raya & buat kek coklat basah(adik aku la yg nak blajar buat nie) hasilnya memberangsangkan, kiranya sesuai la utk juadah berbuka puasa heheh..takpa baru 1st time try. Malamnya selepas berbuka riuh rendah ngan bunyi mercun..huhu banyak betui duit bebudak kat bkt tangga nie :D


1hb okt 08 - Raya!!!raya!! 1st time masjid bkt tangga penuh sesak ada jugak la yg tak dpt solat sunat aidilfitri, semakin ramai kaum kerabat kat felda nie. Balik masjid gi raya kat rumah² jiran & lepak kat rumah jer. Menu utama tahun nie selain ketupat dan rendang adalah bihun sup tulang & ayam. Lepas maghrib baru buat gerakan ke rumah tok aku kat Tunjang. Agenda seterusnya gi beraya kat rumah adik ayah aku kat pekan Jitra dalam kul11 lebih baru buat gerakan pulang ke rumah.


2hb okt 08 - dengan 2 buah keta gi beraya kat rumah saudara mara sebelah mak aku kat area aloq setaq dan kuala kedah, sebelum tu singgah kat kubur tok & tokwan aku dulu. Aktiviti beraya yang meriah terbantut sedikit diatas sebab² yang tak dapat dielakkan.


3hb okt 08 - pepagi dah bangun kena gi tolong rumah jiran aku buat kenduri aqiqah cucu dia, seekor lembu hanya buat daging bakar dan sup saja..huhuh memang best gilos. Sebelah petang tunggu kengkawan aku si adi ngan anak & isterinya dan jugak badang a.k.a abg pertama datang beraya.

4hb okt 08 - gi kenduri member satu sekolah dulu iaitu helmi a.k.a mie super dengan kengkawan satu sekolah dulu Taufik & Amir. Timing memang cun la sampai jer pengantin baru nak jln masuk sempat la snap gambaq sepam dua. Lepak kejap ja lepas tu buat gerakan pulang sebab nak gi kenduri kat aloq setaq plak ngan mak & ayah aku.

5hb okt 08 - kaum keluarga aku dikunjungi bakal besan untuk bincang tentang majlis perkawinan adik aku, insya'allah takda apa halangan hujung tahun nanti akan berlansung majlisnya. Sebelah malam plak gi beraya kat rumah tok saudara sebelah ayah aku kat kg pering.

6hb okt 08 - kaum saudara sebelah ayah aku datang beraya kat rumah sesambil layan tgk mak aku buat serunding dan ketupat untuk aku bawa balik ke bumi Cyberjaya. Kiranya rutin tahunan la bawa ketupat palas untuk kengkawan aku kat opis.


7hb okt 08 - lepas bfast, terus buat gerakan ke bumi Cyberjaya dalam kul8.45 pagi, alhamdulillah trafic semuanya ok saja, cuma sebelum sampai Cyberjaya hujan lebat tak ingat area damansara highway. Sampai jer Cyberjaya dalam kul2 ptg terus ke rumah dole ada makan².com sempena raya untuk kengkawan saja. Sampai jer si Khalid & family, ameant, whosend , pyan & adi dah ada kat sana. Balik makan².com singgah opis jap hantar ketupat & kuih raya utk kengkawan pastu dalam kul4.30 buat gerakan balik rumah, rest kejap. Petangnya keluar gi ziarah bapa member opis kat hospital kajang. Balik jer dengan keletihan maksimum tido senang saja tanpa sebarang mimpi indah hahaha...



suatu pagi dihari raya



Adi & family serta badang

Helmi dan pasangan

Wednesday, September 24, 2008

Salam Aidilfitri 08


Assalamualaikum..
Tak sampai lagi seminggu insya'allah suluruh umat islam akan meraikan hari raya aidilfitri, semoga kedatangan syawal nanti dapat mengeratkan lagi siratulrahim diantara semua umat islam khususnya dibumi malaysia yang terchenta ini.

Kepada semua kengkawan dan jugak para blogger yang mengenali aku, aku ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada melakukan kesalahan secara sengaja ataupun tidak, harap dimaafkan. Semoga kita semua dapat meraikan hari bahagia nie bersama orang yang tersayang.

Cuti raya

Assalamualaikum,
salam pagi rabu,best betul pepagi lagi dah dapat email yang cuti raya aku dah approve oleh boss..cayalah semangat raya tak ingat dah nie kat opis, nak buat keja pun dah malaih, tak sabaq plak rasanya nak balik kampung.



Dear MR KU MUHAMAD NIZAM BIN KU IBRAHIM
-----------------------------------------------------------------------

Your Leave Application Result :-

Type of Leave : ANNUAL LEAVE
From : 29-09-2008 to 07-10-2008
Status : Approved


Galeri Ramadhan

Assalamualaikum..
kat sini nak letak la sket pic² aktiviti berbuka dibulan ramadhan.

Aktiviti berbuka bersama kaum kerabat Malaysianbowlers.com



Aktiviti berbuka puasa bersama rakan² broodwar dan keluarga.



Aktiviti berbuka bersama kaum kerabat SK




Aktiviti berbuka bersama kaum kerabat MPU & UMSB

Monday, September 01, 2008

Alkisah seminggu berbuka di bulan ramadhan

Hari Pertama Puasa

Hari nie masih lagi cuti umum, jadi aktiviti byk aku habiskan kat rumah jer, lepak buat keja sket pastu layan citer jer la kat tv. Petangnya dalam kul5.30 ptg buat gerakan gi pasar malam serdang untuk beli juadah untuk berbuka. Aku mcm biasa la beli nasik putih + ayam goreng+kuih ketayap + air kelapa layann..kuih leh simpan utk sahur..., senang citer berbuka ngan nasik jer.

Hari Kedua Puasa
Hari nie awalnya plan nak gi beli makanan kat cafe sirah kat dalam mmu nie jer..sekali member aku cakap makanannya takda pilihan dah..sebabnya orang dah tapau awal lagi. Jadi aku ngan kengkawan aku gi mencari makanan kat bazar ramadhan Putrajaya jer laa..walaupun hujan renyai² hadap jer laa..dah settle beli makanan, elok masuk keta nak buat gerakan terus hujan lebat. Menu semalam mcm biasa laa..nasi tomato ngan ayam panggang + air tembikai. Sahur pagi tadi mkn kuih bahulu made in johore..sponser by ameant.

Hari Ketiga Puasa
Hari nie jejalan cari makanan kat bazar ramadhan Dengkil, time sampai dalam kul5 ptg orang tak ramai lagi, jd senang sket la aktiviti membeli makanannya. Aku tapau nasik + ikan merah harga bleh tahan jugak rm4.50 huhu..+ ayam panggang(ikut nafsu nie)hehe..pastu beli air tembikai + murtabak(khas utk bersahur). Port berbuka puasa macam biasa la kat 2006.

Hari Keempat Puasa
Hari nie lagi best, menu berbuka puasa di sponser oleh pn wawa, terima kasih bebanyak..moga dimurahkan rezeki lg.Berbuka kat rumah member tempat biasa.

Hari Kelima Puasa
Hari nie berbuka bersama AJK Malaysianbowlers.com kat Hotel Sri Petaling

Hari Keenam Puasa
Hari nie jejalan gi cari makanan kat bazar ramadhan Serdang, Manusia punya la ramai, pusing satu pusingan terus tapau nasik putih ngan ayam panggang..air cincau & murtabak hafiz..layann

Hari Ketujuh Puasa
Hari nie disebabkan kesuntukan masa dengan pelbagai hal, maka aku dan kengkawan gi bazar ramadhan Putrajaya jer la, ingatkan cuti tak ramai manusia, rupanya sama saja. Menu mcm biasa la nasik tomato + ayam percik + air tembikai..charooo

Friday, August 29, 2008

Ramadhan Datang Lagi


Assalamualaikum...
Ramadhan datang lagi...insya'allah dengan izinNya dapat aku menunaikan rukun islam yang ketiga nie dengan sempurna.

Dikesempatan ini jugak aku ingin memohon maaf kepada kengkawan dan para blogger semua yang mengenali aku, kalau ada salah silap tu harap maaf la yaa." Selamat Berpuasa".

Thursday, August 28, 2008

Makan².com - Bersama geng² projek MOE

Assalamualaikum..
Salam malam jumaat, Tadi baru jer lepas layan citer "kekasihku seru" kiranya drama favorite aku jugak la nie selepas citer sindarella hari tu. Aku layan citer tu kat rumah member tadi sesambil sesi photoshoot bersama kengkawan. Nie saja la aku rerajin diri mengarang blog nie selepas aku edit 1-2 pic utk diletakkan dalam citer kali ini iaitu aktiviti makan².com bersama ngan geng² projek moe.


Aktiviti pada awalnya hanya diplan diadakan untuk kaum kerabat biologi jer akhirnya disertai semua geng² yang terlibat dalam projek nie. Memang meriah jugak la, last minute nyer plan nie. Tiada agenda apapun sebenarnya, saja jer diadakan makan².com nie sebab tak lama lagi kita akan menyambut kedatangan bulan ramadhan, jadi hari nie la peluang yang ada untuk keluar lunch sesama reramai. Kiranya objective tercapai la.

Selain itu dengan adanya sesi macam nie sedikit sebanyak dapat lagi mengeratkan semangat satu pasukan agar segala kerja yang kita orang perlu selesaikan dapat dilakukan dengan baik.

Alkisah sebelum bermulanya ramadhan

Disebabkan tak lama lagi kita akan menyambut kedatangan bulan yang mulia iaitu bulan ramadhan, jadi posting hari nie saja jer untuk mengingatkan diri aku dan kengkawan dah tak lama dah kita nak start berpuasa..hehe. Picture kat atas adalah hasil creativity brader halim udang dari team Taqis FC.


Wednesday, August 27, 2008

Malaysia 51


Selamat menyambut kemerdekaan negara Malaysia yang tercinta yang ke 51. Lagi 4 hari diambang sambutan kemerdekaan, aku berharap negara Malaysia akan terus stabil dari segi ekonomi & pentadbirannya agar negara ini akan kekal aman dan makmur.

Hijau Kuning Juara Lagi

Assalamualaikum..
"Biar jasa jadi kenangan hijau kuning lambang kebanggaan". Itu antara bait² ayat yang terdapat pada lagu hijau kuning yang akan sentiasa didengari semasa menyaksikan perlawanan kat stadium. Aku macam biasalah mesti gi tengok nyer kalau kedah masuk final atau kedah ada game kat lembah klang kalau berkesempatan. Bertolak gi stadium dalam kul5.30 dengan bro shahrail, brader firdaus, brader taqi dan Det (dtg dari johor) dengan mengenakan t-shirt hijau kuning..heheh semangat membara.

Syukur..alhamdulillah, tahun 2008 ini sekali lagi membuahkan kejayaan kepada squad bola sepak negeri Kedah kerana berjaya merangkul 3 piala iaitu piala Liga Super, FA dan Malaysia menyamai apa yang dilakukan pada tahun lepas. Tahniah kepada pihak pengurusan, jurulatih dan pemain² kedah atas semangat juang yang ditunjukkan pada perlawanan akhir hari sabtu lepas menewaskan pasukan Selangor 3-2 membolehkan piala Malaysia kekal dibumi hijau kuning.

Walaupun tahun depan tidak dapat lagi melihat kelibat pemain import yang byk membantu kedah selama ni iaitu Marlon, Nelson dan Huggins, Insya'allah dengan usaha dari semua pihak Pasukan kedah akan terus cemerlang dan dapat mengekalkan kejuaraan. Cayalah kenari terbang tinggi lagi...

gambar sumber dari fam.org.my

Wednesday, August 20, 2008

20082008


Assalamualaikum..
Salam hari rabu, alhamdulillah keadaan kat bumi Cyberjaya nie baik walaupun semenjak dua menjak nie hujan turun tak menentu keadaannya.

Alkisahnya aku nak cerita hari nie, team futsal Taqis FC ada membuat friendly ngan team Zettasoft FC dari Bangi. Macam biasa la kalau friendly nie hampir 97% member team Taqis turun. Memang meriah keadaan masa game petang tadi dengan kehadiran ramai penyokong Zettasoft FC yang bertudung labuh mengamatkan lagi gelanggang futsal. Tapi team Taqis jugak mempunyai peminatnya tersendiri yang selalu datang setiap kali team Taqis turun training.

Keputusan friendly mcm biasalah tentu la team Taqis menang. Ini semua adalah disebabkan komitment semua team member Taqis FC. Tahniah la kepada team Taqis fc, insya'allah lepas raya nanti ada lagi friendly.