BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 23, 2009

MOE 4th Review, Tournament Takraw & Projek Pondok Fasa 2

Assalamualaikum..
Salam malam isnin, hari nie aku agak kemalasan sket, gi opis pun takda buat apa, melepak ja sesambil check email yang dah seminggu tak buka sebab gi outstation kat BTP Beserah Kuantan. Skali tengok dalam inbox dah ada 240 mail yang tak open lg..adoiyaii banyak gilos. Maka aku dengan rajinnya buka dan baca satu² email.


Pada isnin lepas aku dengan team addmath(efry,isa & amin) kena gi 4th review addmath kat BTP Beserah selama 5 hari. Gerak dari Cyberjaya dalam kul1 sampai ke Beserah dalam kul4.30 ptg. Kita orang lepak kat Duta Sands Resort, dekat ja dengan BTP tak sampai 2 minit naik keta. Jadi senang la sket. Hari pertama sampai rest kejap, dalam kul6 buat gerakan gi ushar lokasi BTP yg sebenar dan jejalan sekitar kawasan Pantai Balok. Pastu buat gerakan mencari kedai makanan untuk mengisi perut yang agak kelaparan, pusing punya pusing ingat nak makan kat Restauran Paksu sekali kat bawah papan tanda ada tulis (SOON) pak soon rupanya..tak jadi nak layan makan kat situ. Last skali lepak makan kat kedai makan Pattani Tomyam, makanan tak memenuhi piawaian laa..tapi lapar punya pasal blasah jer laa.

hari berikutnya dengan ada masa terluang sempat la kita org jejalan area Cherating. Menarik jugak pantainya tapi dah pergi bukan time cuti sekolah tak ramai la orang. Pastu hari² berikutnya tak mempunyai masa yang terluang, aktivitinya masuk gi review dari kul8.30pagi balik bilik kejap dalam kul5.30ptg pastu dalam kul8.30 malam sampai kul10.30mlm review. Hari jumaat review sampai kul12 tgh hari jer, pastu kita orang buat gerakan pulang ke Cyberjaya.

Hari sabtu lepas aku join tournament sepak takraw plak anjuran kelab MESRA MMU, terpaksa la bangun awal sebab kena daftar sebelum kul9 pagi. Alhamdulillah akhirnya team TAQIS B ( aku, wan cakcibor, ady & rok) mendapat tempat kedua. Kira oklah tu gandingan tak sempat nak training terus main tournament jer. Tournament abis dalam kul4 ptg, lepak makan².com balik rumah rest kejap pastu kluar gi esso seri kembangan jumpa member aku, ambik apa yang patut buat gerakan pulang ke Cyberjaya. Hari sabtu memang hari yang meletihkan la bagi aku.

Hari ahad, dalam kul9.40 pagi aku buat gerakan ke SK ambik adi untuk pergi ke Banting melaksanakan projek pondok fasa 2, sampai jer Banting, gi cari bahan² yang belum mencukupi untuk projek pondok nie. Yang bestnya dateline kena siapkan projek pondok nie adalah hari ahad jugak, jadi aku, adi, oriyanso pastu dibantu oleh bapa oriyanso dan adiknya berusaha menyiapkan pondok kita orang nie. Akhirnya siap jugak semuanya dalam pukul9.30mlm. Memang agak meletihkan, pastu terus buat gerakan pulang, hantar adi kat SK pastu terus balik ke Cyberjaya sampai rumah dah kul11mlm, mandi².com pastu online kejap pastu terus ZZzzzz..

Monday, February 16, 2009

Weekend Yang Meletihkan..

Assalamualaikum..
Cuti hujung minggu yang meletihkan, badan aku rasa macam tak cukup rest saja. Semalam sabtu aku ada MB Annual tournament bowling kat Sunway Pyramid. Pukul 9 pagi dah buat gerakan sebab nak prepare apa yang patut agar annual kali nie berjalan lancar. Awalnya ingat malaih nak join main bowling tapi disebabkan annual..join jugak la. Malam sebelumnya dah la tido lambat, alkisahnya terpaksa buat amendment subject addmath untuk title aku yang nak dibawa ke Pahang untuk 4th review MOE. Memang letih betul la lepas jumaat baru dapat, nak taknak kena siapkan jugak la sebab hari nie nak kena bawa gi review. Angkara amendment jugak la terpaksa aku bagi kat member aku tiket wayang citer GENG yang dah aku beli hari khamis lepas. Takpa la sabtu depan jer la gi layan.

Memang seperti dijangka permainan bowling aku memang teruk gilos, antara 5 games, satu jer cecah 170 yang lain semuanya mcm budak baru belajaq saja hehehe..tapi apapun kira ok laa janji dapat memeriahkan annual kali nie. Dalam kul4 lebih baru habis tournament, aku terus buat gerakan gi jumpa member aku kat Putra Permai, lepak borak² kejap kul6 baru balik rumah. Sempat la charge bateri kejap dalam kul11 mlm aku buat gerakan ke Esso Seri Kembangan plak jumpa member aku si dole. Selesai segala aktiviti dalam kul12.30 baru buat gerakan pulang ke Cyberjaya.
Hari ahad dalam kul9, oriyanso dah sampai ke Cyberjaya..pastu dalam kul9.20 baru ady plak sampai, agendanya adalah ke Banting untuk laksanakan projek kita orang. Dole tunggu kita orang kat simpang kat Dengkil. Dalam kul11.20pagi baru sampai Banting. Sampai lepak borak² kejap ngan bapa oriyanso pastu terus buat gerakan gi mencari kayu kayan untuk buat projek pondok kita orang. Dalam kul1.30 tgh hari baru kita orang start buat projek pondok hehehe..dalam kul2.30 ptg dole dah buat gerakan pulang, tinggal la aku , ady dan oriyanso sambil dibantu oleh bapa oriyanso menyiapkan pondok kita orang. Hampir kul7 ptg kita orang dah berhenti buat keja, sambung minggu depan plak utk pondok fasa 2 hehehe..pastu terus buat gerakan pulang ke Cyberjaya..dalam kul8 mlm baru sampai.


Thursday, February 12, 2009

Teman Sejati

video

KepadaMu Allah ku pohon restu...
Agar kita kekal bersatu..

Kepada sahabat²..kalau rezeki kita masih disini.. alhamdulillah, jika tidak walaupun dimana sahabat² berada, kita akan tetap menjadi sahabat sampai bila².

Tuesday, February 10, 2009

Aktiviti² semasa cuti².com

Assalamualaikum..
Alkisah nak cerita aktiviti yang best aku lakukan start dari malam khamis hingga la ke hari isnin. Best ja rasa bila cuti banyak hari hehe..maklum la aku hari jumaat pun apply cuti jugak.

Khamis malam ada meeting AJK Malaysianbowlers.com sempena Annual Tournament yang akan berlansung pada hari sabtu nanti kat Sunway Pyramid. Jadi kepada sesapa yang nak join tournament nie leh la register jadi ahli member MB.com, habis jer meeting, agenda seterusnya ialah membowling la, dah lama tak membowling nie..hampir 3-4bln, layan 3 games, paling tinggi score 150 saja..haha gilos laa..mcm mana nak main kat AT mcm nie.

Hari jumaat aku ngan kengkawan aku gi layan MotoGP pre-season 2009 kat Litar Sepang, nie kiranya dah menjadi aktiviti tahunan jugak nie, tahun nie awal sket dari hari thaipusam, tahun lepas pergi tengok masa hari cuti thaipusam. Apapun memang layan laa, dan yang penting aku suka tengok Valentino Rossi.

Hari sabtu, aku ngan bro dole gi jejalan ke PWTC sempena Gerak Usahawan Nasional 2009, saja gi tengok apa yang menarik dan mencari ilmu apa yang patut melalui pameran dan sebagainya. Patutnya lepas gi PWTC gerak ke bangunan MARA plak sebab ada seminar berkaitan "kreatif ICT" tapi disebabkan staff member aku ambik cuti secara mengejut, terpaksalah balik awal. kul3.30 dah sampai ke esso seri kembangan.

Hari ahad, petangnya melepak saja kat rumah, malam baru keluar gi stadium old trafford kat Azwart Putra Permai layan game man utd bersama bro ady, taqi, milan, dole, mamu & miezi. Sibbaik menang jadi balik tido pun dengan gumbira heheh.

Hari isnin pepagi lagi dah bangun, kul8.50 gi lepak kat terminal bersama bro adi dan dole, breakfast dulu sebelum buat gerakan ke banting. dalam kul9.30 baru buat gerakan ke banting berjumpa oriyanso dan bapanya..bincang apa yang patut.Hampir kul1 baru buat gerakan pulang ke cyberjaya, sampai lepak makan².com kat terminal dulu, pastu buat gerakan ke JJ Putra Permai cari barang sket sebelum hantar bro adi balik.akhirnya aku sampai rumah kat kul5 ptg, agak keletihan jugak la hari cuti bangun awal² ..jadi aku baring jer laa sesambil layan citer eagle eye.