BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 31, 2008

Sambutan Besday Paklong

Assalamualaikum..
pada hari rabu lepas kita orang geng² Taqis FC ada buat majlis ringkas makan².com kat FCM Cafe sempena besday brader Taqi a.k.a Paklong. Kat bawah nie ada sket video..jadi layan la yerr :D
video

Tuesday, October 28, 2008

Alkisah Open Opis Raya 2008

Assalamualaikum..
salam pagi selasa, huhu hari nie relax sket kat opis sebab baru jer habis 3rd review minggu lepas kat KL jadi tunggu agenda seterusnya selepas meeting team addmath nanti laa.

Alhamdulillah tahun nie skali lagi opis aku berjaya jugak mengadakan majlis hari raya dengan meriahnya. Macam tahun² sebelumnya pelbagai juadah yang disediakan oleh para staff MPU dan jugak sekutunya hehehe mengikut konsep potluck. Tapi menu utamanya macam biasa la satay. Aku dan kengkawan opis dalam 4-5 orang share duit dalam rm20 sorang untuk buat bihun dan mee goreng. Semua urusan pengoderan dan pengambilan makanan diserahkan pada tante keh dan melor.

Majlis bermula dalam kul3 lebih bermula dengan ucapan bigboss ITSD disusuli bos production, MPU dan CITS. selepas itu majlis diteruskan dengan bacaan doa dari ustaz Azam maka bermula la acara makan².com. Sesambil makan².com disusuli dengan aktiviti karaoke. Kiranya boleh la sesiapa yang nak test bakat terpendam tu..hehehe layan tak ingat geng² aku berkaraoke sempoii betul laa. Harap tahun depan ada lagi majlis macam nie. Kesudahannya pun macam tahun lepas jugak, banyak gilos makanan yang kena tapau bawa balik. Tapi tak kisah sangat la biar makanan lebih dari tak cukup kan.

Kat bawah nie ada sket gambaq² sempena open raya opis.





Friday, October 24, 2008

Lepak².com kat Capitol Hotel- 3rd review AddMath

Assalamualaikum..
alkisah kali nie aku nak citer hari khamis dan hari jumaat aku dan kengkawan lain dalam team add math ada 3rd review kat Capitol Hotel kat KL. Nie kira 1st time aku gi review untuk project MOE nie, tu pun sebab diwajibkan semua pergi kalau tak memang jangan harap aku nak pergi..bagi orang penting cukup laa yang pergi.

Hari khamis aku dan kengkawan buat gerakan dalam kul11.40pagi gi KL, tapi tidak terus ke Capitol Hotel tapi terus gi Kg Baru dulu untuk makan².com, lepas dah kenyang baru buat gerakan ke hotel tersebut. Sampai jer lepas masuk bilik review nampak la cikgu² addmath dok review, aku nie dok ushar jer la cikgu² nie buat keja diorang sesambil layan kerenah diorang dengan komen² yang berkaitan "content" dalam addmath..huhu mana la aku ambik port sangat..aku nie hanya buat keja apa yang ada dalam storyboard jer..tp dah orang bgtau tu..aku dengar jer laa..sesambil dalam hati tu terdetik jugak..ish² cikgu nie..aku nie basic addmath pun takda lagi mau terang lebih² kat aku. Tapi aku cakap kat cikgu tu, apa² hal yang dia rasa patut betulkan tulis jer kat ruangan komen tu, nanti aku ngan kengkawan akan betulkan apa yang sepatutnya tu. Hari tu habis review dalam kul4.30 ptg balik singgah Sg Wang kejap beli apa yang patut baru buat gerakan pulang ke MMU Cyberjaya.

Esoknya hari jumaat dalam kul9pagi aku dan kengkawan team1 dah gi untuk review seterusnya, dah la hari nie ada open opis raya aku sibbaik majlisnya start kul3 ptg kiranya dapat la aku menjoinkan diri sebab kita orang yg gi pagi nie sampai tgh hari jer, pastu team lagi satu dari petang sampai malam plak..huhu..hari nie pun mcm biasa la banyak lagi komen berkaitan perkara semalam, ada jugak title yang dah siap direview dikehendaki diperbetulkan komen² cikgu tersebut, jadi aku dengan ala² rajin buat la jugak 2-3sco yang aku rasa senang jer nak buat, yang lain tu tunggu balik opis jer la nanti. Nak buat keja sangat pun hati dok seronok kat open opis raya jer. Tapi apapun kira oklah dapat tengok macam mana cara² cikgu nie dok review. ada yang berdua lebih baik ada yg suka port sesorang jer..hehehe layannn betui diorang nie buat keja diorang..apapun tunggu jer la apa agenda seterusnya team addmath lepas review nie...

aku yang konon² rajin buat amendment


Lokasi untuk 3rd review project MOE

Piala Testimonial Azhar 2008

Assalamualaikum,
alhamdulillah selepas selesainya majlis open opis raya, upacara cabutan undi untuk piala testimonial Azhar 2008 telah diadakan dengan jayanya. Dibawah berikut adalah senarai nama setiap pasukan yang bertanding. Insya'allah jika tiada aral melintang tournament nie akan diadakan pada 29 november 2008. Kepada setiap pasukan boleh la turun training setiap hari rabu 8-10mlm di dewan badminton MMU.

Wednesday, October 22, 2008

Jejalan Open House

Assalamualaikum
Salam pagi rabu, pagi yang cerah dan ceria..walaupun aku tak cukup tido tapi tetap datang keja dengan gumbiranya. Almaklum la selepas bertungkus lumus keja hari ahad lepas akhirnya keja aku baru jer settle semuanya semalam dah submit jadi hari nie leh la lepak².com jer kat opis nie sambil buat apa² jer benda yang aku suka. Sempena bulan perayaan nie banyak betui la jemputan rumah terbuka. Sabtu lepas jer aku ada 4 jemputan tapi aku gi 2 jer laa tak dpt nak gi semua atas sebab kesuntukkan masa.

Ok kat sini nak citer aktiviti aku pada hari sabtu lepas, dimana aku dan dole family gi jejalan open house raya kat rumah member kolej dulu..kiranya team 513D jugak laa iaitu brader Jose kat Shah Alam. Buat gerakan dari esso seri kembangan dalam kul1 terus ke esso seksyen 8 shah alam tunggu sorang lagi member aku iaitu 2pac untuk gerak sesama ke rumah Jose. Sampai rumah Jose pun dah kat kul2 ptg. Time yang memberangsangkan tahap kelaparan..hehe tanpa membuang masa menjamah pelbagai menu yang ada antaranya soto, nasik lemak, lemang dan rendang.

Lepak sampai kul3 jer terus buat gerakan ke satu lagi destinasi untuk makan².com lagi iaitu Cheras Utama iaitu rumah brader uzin. Kat rumah brader uzin nie kiranya 2 in 1 laa sempena open house raya dan jugak sempena besday dia..huhu dah tua dah si uzin nie..apapun aku doakan bro uzin nie sihat sejahtera dan senantiasa berbahagia bersama family terchenta. Kat rumah bro uzin nie layan nasik ngan ayam crispy plak....huhu makan saja, memang kompem la lagi berat lebih muatan la aku nie.. tapi dah rezeki kengkawan buat kenduri..kena la makan jugak sket walaupun kenyang. Lepak hampir kul5 jugak pastu terus buat gerakan ke esso seri kembangan hantar dole pastu terus buat gerakan pulang ke cyberjaya. Dengan tahap keletihan yang teramat sambil membaca newspaper leh tido dengan nyenyaknya..sedar² dah kul10.30mlm huhu..malamnya aku berjaga sampai kul4 pagi..layannnnn sibbaik esoknya hari ahad.

Besday boy...huhu..mcm mana aku ter'miss nak layan kek nie.

Antara kengkawan yg hadir kat rumah bro uzin, sempat layan PS2 lagi tu.

Brader uzin dan brader dole bersama adik memasing..hehehe

Thursday, October 16, 2008

Open house MMU

Assalamualaikum..
salam pagi khamis, pagi nie dingin semacam jer keadaan cuaca kat luar pun berkabus, maklum la skrg nie setiap petang kat bumi Cyberjaya nie dilimpahi hujan rahmat.

semalam MMU menganjurkan rumah terbuka sempena aidilfitri, bermula dari kul12 tgh hari sampai la ke pukul 2. Makan².com mesti la meriah dengan pelbagai juadah yang disediakan, alhamdulillah makanannya memang sedap dan lebih banyak daripada biasa hehe..

Yang lebih menarik minat lagi untuk menghadiri majlis nie ialah kerana Tun Mahathir dan isteri pun akan turut serta. huhu dapat bertemu Tun memang saat yang mengumbirakan maklum laa orang yang aku kagumi dan orang yang membangunkan daerah Kupang Pasu tempat jajahan Tun sewaktu Tun masih memegang jawatan sebagai PM. Terima kasih Tun jasamu akan tetap ku kenang sampai bila².

Aturcara majlisnya bermula bila VIP² TM datang dalam kul12 lebih dimulakan dengan ucapan president MMU dan jugak ketua TM pastu terus ke agenda makan².com dan tak lama lepas tu baru la Tun dan isterinya datang.

kat bawah nie ada sedikit gambaq yg sempat snap sempena open house MMU nie.


bergambar bersama Tun Mahathir & Tun Siti Hasmah

Paklong kata nak diet tapi byk jugak ambik makanannya..hehe

Firdaus HR..nie salah sorang geng layan bola sepak kedah kat stadium

Antara kaum kerabat MPU & MMU Cynergy

Geng² gadis dan bunga MPU

Nie geng kejor yob kejor..bro wan & mokhtar

Friday, October 10, 2008

T.A.N.P.A

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

lagu 6ixth Sense

Thursday, October 09, 2008

Sahabat

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lagu Aizat

Wednesday, October 08, 2008

Alkisah 11 hari sempena raya aidilfitri

Assalamualaikum..
akhirnya dpt jgk aku mengupdate blog lepas raya nie, maklum la kat rmh kat kg try nak online tp ada problem sket ngan line phone kat rmh aku tu. Jadi kena la tunggu balik cyber dulu baru leh citer sket alkisah aku kat kg sempena raya lepas.


27hb sept 08 - buat gerakan balik ke kg halaman dalam kul6.45pagi, alhamdulillah selamat sampai kat bkt tangga dalam kul12 tgh hari. Layan betui balik sesorang tapi mood raya punya pasal takda la terasa sangat hehe..


28hb sept 08 - aku,mak dan adik² aku keluar gi shopping baju raya dan sewaktu dengannya kat pekan Jitra, meriah betui skrg nie pekan Jitra, kiranya takyah la nak gi Alor Setaq lagi..semuanya ada dah kat sini.


29hb sept 08 - sebelah paginya aku & adik² aku gi shopping sket kat bukit kayu hitam dan sebelah petangnya aku , mak & ayah gi rumah tok aku kat Tunjang, sesambil gi hantar beras pulut untuk sedara ayah aku. Sekali toksu aku dah siap buka daun palas dah untuk buat ketupat. Rajin betuii..


30hb sept 08 - gi rumah mak saudara aku kat Suka Menanti untuk ambik kuih raya & buat kek coklat basah(adik aku la yg nak blajar buat nie) hasilnya memberangsangkan, kiranya sesuai la utk juadah berbuka puasa heheh..takpa baru 1st time try. Malamnya selepas berbuka riuh rendah ngan bunyi mercun..huhu banyak betui duit bebudak kat bkt tangga nie :D


1hb okt 08 - Raya!!!raya!! 1st time masjid bkt tangga penuh sesak ada jugak la yg tak dpt solat sunat aidilfitri, semakin ramai kaum kerabat kat felda nie. Balik masjid gi raya kat rumah² jiran & lepak kat rumah jer. Menu utama tahun nie selain ketupat dan rendang adalah bihun sup tulang & ayam. Lepas maghrib baru buat gerakan ke rumah tok aku kat Tunjang. Agenda seterusnya gi beraya kat rumah adik ayah aku kat pekan Jitra dalam kul11 lebih baru buat gerakan pulang ke rumah.


2hb okt 08 - dengan 2 buah keta gi beraya kat rumah saudara mara sebelah mak aku kat area aloq setaq dan kuala kedah, sebelum tu singgah kat kubur tok & tokwan aku dulu. Aktiviti beraya yang meriah terbantut sedikit diatas sebab² yang tak dapat dielakkan.


3hb okt 08 - pepagi dah bangun kena gi tolong rumah jiran aku buat kenduri aqiqah cucu dia, seekor lembu hanya buat daging bakar dan sup saja..huhuh memang best gilos. Sebelah petang tunggu kengkawan aku si adi ngan anak & isterinya dan jugak badang a.k.a abg pertama datang beraya.

4hb okt 08 - gi kenduri member satu sekolah dulu iaitu helmi a.k.a mie super dengan kengkawan satu sekolah dulu Taufik & Amir. Timing memang cun la sampai jer pengantin baru nak jln masuk sempat la snap gambaq sepam dua. Lepak kejap ja lepas tu buat gerakan pulang sebab nak gi kenduri kat aloq setaq plak ngan mak & ayah aku.

5hb okt 08 - kaum keluarga aku dikunjungi bakal besan untuk bincang tentang majlis perkawinan adik aku, insya'allah takda apa halangan hujung tahun nanti akan berlansung majlisnya. Sebelah malam plak gi beraya kat rumah tok saudara sebelah ayah aku kat kg pering.

6hb okt 08 - kaum saudara sebelah ayah aku datang beraya kat rumah sesambil layan tgk mak aku buat serunding dan ketupat untuk aku bawa balik ke bumi Cyberjaya. Kiranya rutin tahunan la bawa ketupat palas untuk kengkawan aku kat opis.


7hb okt 08 - lepas bfast, terus buat gerakan ke bumi Cyberjaya dalam kul8.45 pagi, alhamdulillah trafic semuanya ok saja, cuma sebelum sampai Cyberjaya hujan lebat tak ingat area damansara highway. Sampai jer Cyberjaya dalam kul2 ptg terus ke rumah dole ada makan².com sempena raya untuk kengkawan saja. Sampai jer si Khalid & family, ameant, whosend , pyan & adi dah ada kat sana. Balik makan².com singgah opis jap hantar ketupat & kuih raya utk kengkawan pastu dalam kul4.30 buat gerakan balik rumah, rest kejap. Petangnya keluar gi ziarah bapa member opis kat hospital kajang. Balik jer dengan keletihan maksimum tido senang saja tanpa sebarang mimpi indah hahaha...



suatu pagi dihari raya



Adi & family serta badang

Helmi dan pasangan