BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 03, 2007

Malaysiaku Gemilang

Assalamualaikum...
Salam pagi isnin, hari nie cuaca kat bumi cyber nie mendung jer..sama jer ngan mode aku bekerja, kemalasan tetap ada..negara Malaysia dah pun menyambut kemerdekaan ke-50 aku nie jer yang belum merdeka lagi..banyak lagi kerja yang menanti.

"Malaysiaku Gemilang" itulah tema bagi menyambut kemerdekaan tahun nie, aku takda la gi memana pun pagi hari merdeka yang lepas, lepak tengok tv kat rumah jer. Sebelah petangnya baru gi melepak ngan ameant & alya kat Taman Warisan, Putrajaya. makan².com pastu memasing bawa haluan memasing. Aku terus gi melepak kat esso sampai kul11.30mlm pastu sambung lepak².com kat azwart cawangan putra permai sampai kul1 lebih ngan ady & paktam.

Esoknya kul9 pagi dah gi ke azwart ambik badang yang datang dari Kedah untuk menghadiri kenduri abg ke-3(dole). Balik lepak kat rumah kejap, dalam kul11 pagi buat gerakan ke Serdang sebab aku kena jadi driver pengantin. Dalam kul1 ptg baru rombongan pengantin bergerak ke Putrajaya. Ramai kengkawan yang dah sedia ada dan jugak yang sedang berusaha mencari jalan kerumah pengantin, tapi alhamdulillah semuanya selamat tiba ngan selamatnya.

Selain kenduri, majlis nie ibarat macam bertemuan semula kengkawan lama dan baru. Maklum la memasing bz dengan komitmen kerja dan sebagainya jadi peluang yang macam nie lah dapat menemukan kembali kengkawan untuk berkumpul. Hari yang paling mengembirakan walaupun masih ada lagi kengkawan yang tak dapat menghadiri majlis nie, tapi syukur sesangat dengan semua kengkawan yang dapat hadir ke majlis dole nie antaranya BD & Niena, Manja & suami, Mie & tunang, Ameant & Alya, whosend & Mleo, ady & isteri, Khalid & isteri, najmi & isteri, AJ, chino, 2pac, dan badang. Semoga persahabatan kita nie akan kekal walaupun memasing dah mempunyai komitmen.




2 comments:

mama_haziq&fahim said...

perenggan yang last tu cam makan dalam jer pakku...

kmnizam said...

hehe..mama_haziq&fahim nie pepandai ja..mana ada mkn dlm ka apa, best la antara byk kenduri kengkawan nie la 1st time dpt jumpa agak ramai jgk la kaum kerabat team senibintang.