BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 04, 2007

Layan Kenduri

Assalamualaikum..
Hari nie cuaca dingin jer..maklum laa semalaman hujan jer. Hari nie dtg opis ngan matlamat nak siapkan keja aku yg tak kunjung siap tu..akhirnya siap jgk la grafiknya ptg nie..tp animation blum buat lagi. Animation esok plak la sambung buat, relax time la plak..hehehe

Aktiviti hujang minggu bulan nie memang penuh ngan aktiviti. Hari sabtu start kul2 petang gi besday party Icha, dah cukup umur 1 thn dah Icha. Semoga Icha membesar ngan sihat.Lepak kat situ sampai kat kul4 pastu terus buat gerakan ke esso seri kembangan, sebab dah janji ngan seorang lagi kawan untuk gi ke majlis kenduri kawan aku kat melaka plak.

Kul4.30 terus buat gerakan dan sampai ke destinasi rmh pengantin dah kat kul6 ptg. Kita orang memang plan nak pergi lewat sebab itu kenduri sebelah rmh pengantin perempuan, janji dapat jumpa dan berbual ngan kawan kita org pun jd la. Sampai jer tgk kawan kita orang tgh membasuh periuk..hahaa layannn, raja sehari pun kena basuh periuk.Lepas lepak mkn².com nasik minyak, kita orang jejalan kat blkg rmh mentua kawan aku tu, maklum la blkg rmh mentua dia tu laut. Memang best la kalau dpt lepak kat situ, seronok ja tgk orang mandi manda kat laut tuu..sibbaik la niat aku dtg kenduri jaa.hehe. Habis aktiviti melepak tepi pantai tu..kita org pun buat gerakan pulang dalam kul7.15ptg, sampai kat esso seri kembangan dalam kul9 mlm.

Esoknya plak seawal jam8.30 dah bangun(kira awal la nie time cuti².com) aktivitinya gi kenduri kahwin president kelab malaysianbowlers.com(MB) iaitu Zam dan Sato(Bendahari MB) kat Bagan Datoh. Kita orang gi konvoi reramai.Awalnya semua bebudak MB berkumpul kat rumah family kak As. Kul11 lebih baru la baru buat gerakan ke rmh kenduri.Tapi yg bestnya time konvoi nie, mcm² hal berlaku. Aku nie tetiba plak bleh sakit perut..tak bleh tahan punya pasal, cari station minyak tak jumpa aku singgah jer la surau, asal hajat aku termakbul hahaha. baru la bleh drive ngan aman. Klau tak tersiksa jgk aku hehehe.

Kita orang sampai kat rmh pengantin dekat kul1 ptg. Lepak² lepas mkn sambil nak tunggu pengantin selesai mkn beradap utk sesi bergambar bersama pengantin. dalam kul3 lebih buat gerakan pulang ke KL. Aku hanya mampu sampai kat area subang jer, pasti terus layan tido dlm kereta, hujan lebat ka apa ka..langsung aku tak peduli hehehe sebab balik yg drive keta uzin takumi.

Akhirnya sampai kat rmh dalam kul 5.30ptg..pehh macam keja plak semalam kluar kul 9pagi blk 5.30ptg. Sampai rmh jer terus sambung tidoq. Letih bangat, bangun jer lepas mandi manda, terus gi mkn kat restauran firdausi ngan member². Pastu balik rmh layan Gangstarz..pastu layan jer apa cerita kat tv yang aku rasa best sampai rasa ngantuk blk, tutup tv..ZzzzzZZZ







2 comments:

zam said...

4ku, tima kasih dtg kenduri aku..

kmnizam said...

hahah..sama², jauh bebenar kg ko rupanya :)